Ο Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, Σεβτ. Αδ. Γεώργιος Δεληγιώργης, συνοδευόμενος από τον Μέγα Γραμματέα, ΛΣεβ. Αδ. Αλέξανδρο Τσατσαρούνο, επισκέφθηκαν επισήμως την Μεγάλη Στοά της Σκωτίας την 29η Νοεμβρίου 2018 και παρέστησαν στην Μεγάλη Συνέλευση και τον Εορτασμό του Αγίου Ανδρέα.

Κατά την Μεγάλη Συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο του Εδιμβούργου, πραγματοποιήθηκε η Εγκατάσταση του νέου Μεγάλου Διδασκάλου Τέκτονος, Σεβτ. Αδ. William RamseyMcGhee και η ένδυση των Μεγάλων Αξιωματικών.

Ο Εορτασμός του Αγίου Ανδρέα πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Corn Exchange. Κατά το επίσημο δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 800 Αδελφοί, ο Μέγας Διδάσκαλος Τέκτων, Σεβτ. Αδ. William Ramsey McGhee, παρέδωσε στην εταιρεία Prostate Scotland, η οποία ασχολείται με προγράμματα πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου του προστάτη, επιταγή ύψους 18.000 λιρών, ανεβάζοντας την εφετινή συνεισφορά της Μεγάλης Στοάς της Σκωτίας για τον συγκεκριμένο σκοπό, στις 450.000 λίρες.

Στην Μεγάλη Συνέλευση και τον Εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, εκτός της αντιπροσωπείας της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, παρέστησαν ο Αντικαταστάτης Μέγας Διδάσκαλος της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, Σεβτ. Αδ. Peter Lowndes, ο οποίος εσυνοδεύετο από τον Σεβ. Αδ. David Robert Jones, πρΑνΜΟργ., ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ιρλανδίας, Σεβτ. Αδ. Douglas T. Grey, ο οποίος εσυνοδεύετο από τον Μέγα Γραμματέα, Πσεβ. Αδ. Philip Daley, ο Μέγας Διδάσκαλος της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Βικτώρια-Αυστραλίας, Σεβτ. Αδ. Keith Thomas Murray, ο Μέγας Διδάσκαλος των Ηνωμένων Μεγάλων Στοών της Γερμανίας, Σεβτ. Αδ. Christoph Bosbach και ο πρώην Μέγας Διδασκάλος της Μεγάλης Στοάς της Ουάσινγκτον DC, Σεβτ. Αδ. Akram Elias.